Oktatók oktatása a Corvinus Egyetemen

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Hexolut Consulting Kft. közös projektjében cégünk esettanulmányokat és üzleti szimulációkat fejleszt lean témakörben a felsőoktatás résztvevői számára. Május végéig 5 esettanulmány és 2 üzleti szimuláció készült el, melyek témái igen változatosak és a Hexolut korábbi projektjeinek eredményein alapulnak: Átállási folyamat fejlesztése egy magyarországi villanymotorgyárban, Számlázási folyamat fejlesztése egy magyar nyomdánál, Kanban rendszer bevezetése egy autóipari beszállítónál, Standard munka bevezetése egy autóipari beszállítónál, és az egyik legérdekesebb eset: 5S bevezetése egy szolgáltató mikrovállalkozás irodáiban, melynek során bizonyítottuk, hogy a lean eszközei mikrovállalati környezetben is alkalmazhatóak.

Az üzleti szimulációk kanban és többlépéses irodai folyamatok modellezése témában készültek el, melyek közül a kanbannal foglalkozót nagy sikerrel mutattuk be az MLBKT-val közösen szervezett rendezvényen. Az esettanulmányokat – a projekt céljainak megfelelően – bemutattuk a Corvinus Egyetem és más felsőoktatási intézmények oktatóinak is. A bemutatás célja az volt, hogy az esettanulmányok leendő oktatói testközelből ismerkedhessenek meg az esetekkel még az előtt, hogy ők maguk is oktatni kezdenék őket. A képek ezen az „oktatók oktatása” rendezvényen készültek.

Az egyetemmel közös munkát a TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0048 projektje teszi lehetővé. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.